пʼятницю, 7 грудня 2012 р.

Вечір пам`яті та презентація книги спогадів про Федора Пендерецького "Українець духом"

Вечір пам`яті та презентація книги спогадів
Четвер, 06 грудня 2012, 13:18 І.Бенівська

Минулого року пішов із життя директор Житомирської гуманітарної гімназії №1 Федір Ілліч Пендерецький. Саме з його діяльністю пов’язують вихід цього навчального закладу на якісно новий освітній рівень. Пам'ять про відомого педагога у стінах закладу живе й досі - у гімназії відбувся вечір-реквієм, на якому презентували книгу спогадів про Федора Пендерецького під назвою «Українець духом».

У вузькому колі зібралися рідні, близькі, друзі, колеги та учні - усі, ті хто любив, цінував та поважав Федора Ілліча, життя якого обірвалось на пів шляху, на пів справі, на пів слові. Вечір пам’яті педагога співпав з презентацією книги «Українець духом»
Наталія Дзядевич – заступник директора з виховної роботи ЖГГ№1
«У книзі зібрані спогади людей, які дуже добре знали Федіра Ілліча, з ним працювали, спогади про нього. Його інтерв’ю, роздуми про долю педагогіки і взагалі держави.»
Світлана Яценко – кандидат педагогічних наук, заступник директора гімназії№1
«Такою художню майстерністю, такою любовю наповнений кожний рядок і кожне слово. Я дуже уважно перечитала усю книгу і часто звертаюсь до нею, бо кожен із нас віднайде у ній щось особливе»
Не всі знають, що Федір Ілліч писав вірші. У книзі «Українець духом» з-поміж усього іншого зібрано і його невеликий доробок поезії. Ідейним натхненником виходу в світ цієї книги є дружина Федора Ілліча – Наталія Андріївна Пендерецька, у співтворчості з Олегом Левченком.
Наталія Пендерецька – дружина
«Я дуже дякує теж відгукнулись на моє прохання поділились своїми спогадами про дорогу мені людину. І хочу сказати, що було дуже не просто викласти на папері ті думки, які є в серці»
Олег Левченко - співавтор книги
«Перше, що ми мали підійти до цієї книги, і написати і почати думати що ми робимо книгу про життя. Книгу життя.»
Федір Ілліч Пендерецький, за словами присутніх на вечорі пам’яті, був і залишається взірцем для наслідування. Вчив любити рідний край, Батьківщину, рідну пісню.
Раїса Кошевич – заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради
«Це була надзвичайно чесна людина, потужна, чесна, самовіддана. Таких керівників сьогодні бракує. І я щаслива, дуже щаслива, що в моєму житті була така людина, такий керівник.»
У кабінеті, де працював останні роки життя колишній директор Житомирської гуманітарної гімназії №1 створений методичний кабінет. у якому облаштували куточок памяті Федора Пендерецького.




Немає коментарів: