четвер, 6 жовтня 2011 р.

Юлія Гуз. Під час презентації викладач зізнався, що у декого був першим

Під час презентації викладач зізнався, що у декого був першим

29.09.2011

У Житомирському обласному літературному музеї цієї середи презентували свою першу поетичну збірку учасники літгурту «КВartА».

Студенти ННІ філології та журналістики ЖДУ ім. І. Франка Катерина Марчук, Марина Єнжиєвська, Ольга Расовська та Олександр Трохимчук об’єдналися навколо літературного часопису «Філео+Логос». Друкуючись у журналі та перечитуючи твори своїх колег, молоді автори помітили спільні тенденції у творчості та вирішили нести слово у світ разом.

Демонструючи первістка з серії «Біблітека журналу „Люблю+Слово”», «квартанти» зізналися, що назвою «Спрагла д’Жага» завдячують Олегу Левченку, літератору, одному з засновників мистецької гільдії «Неабищо».

Крім того, Олег Левченко верстав видання та запропонував зробити його символічної квадратної форми.

«У нас чоловіки займалися технічною стороною, а ми їх до того надихали, – зізнається Ольга Расовська. – Книжка наша у формі квадрата. Чотири сторони – це чотири автори. Відповідно маємо чотири розділи».

Кожен розділ має свою назву, яка узагальнює внесок автора у творення «Спраглої д’Жаги».

«Автори – чотири елементи одного цілого. А ми, глядачі-читачі, – п’ятий елемент», – каже Володимир Білобровець, викладач ЖДУ ім. І. Франка, письменник та гуморист, пригадуючи, що в одноіменному фільмі саме п’ятий елемент став рятівним.

«Важко сказати, хто з них є якою стихією. Мабуть, у кожного трохи і вогню, і землі, і води, і повітря. Головне – що «КВartА» гармонійні між собою.

Усі вони були моїми студентами. У декого з дівчат я навіть був першим! Першим у сенсі читача і критика віршів», – жартує Володимир Володимирович.

Підтримати юних авторів прийшов і Олександр Музика, декан соціально-психологічного факультету університету.

«Взагалі я почав із того, що став відомим „шинкарукознавцем”, а тепер став „квартофілом”. Приємно, що в багатотисячному Житомирі таланти тягнуться один до одного», – відзначив Олександр Леонідович.

Наприкінці презентації, на якій були присутні учасники різних житомирських літтусівок, гостей частували чаєм із солодощами.


Юлія ГУЗ


Джерело: http://www.1.zt.ua/themes/kultura/pid-chas-prezentatsiyi-vikladach-ziznavsya-shcho-u-dekogo-buv-pershim.htmlПосилання

Немає коментарів: