неділю, 30 серпня 2009 р.

Презентація книги Тетяни Вечірко „ Достукатись до тебе”

Презентація книги Тетяни Вечірко „ Достукатись до тебе”

14 серпня в обласному літературному музеї пройшла презентація книги Тетяни Вечірко „ Достукатись до тебе”. 
Творчість Тетяни Вечірко зовсім не знайома житомирському читачу, ім'я письменниці до нинішнього вечора практично нічого не говорило навіть представникам літературних кіл міста. 
Улюблені літературні форми, в яких передає своє бачення світу Тетяна Вечірко – алегорія, коротке оповідання-притча. В оповіданнях цих діють предмети, тварини, явища природи, які оживають, мислять, ведуть філософські дискусії. Можна говорити про безсумнівний вплив творчості Андерсена, а з сучасних письменників – Фелікса Кривіна. Вечірко і сама це підтверджує. Але в тому-то і суть істинного мистецтва, що все, про що письменниця говорить, осмислене нею самостійно, є органічним і природним. Короткі оповідання Вечірко наповнені глибоким змістом, мораллю, психологізмом, в чомусь дуже „жіночі” емоційно і, одночасно, по чоловічому логічні і ясні. Вечірко мислить широко, яскраво – погляд письменниці привертають найзагальніші проблеми Буття: відносини між чоловіком і жінкою, добро і зло, прекрасне і низьке. 
Вечір став справжнім відкриттям – буквально всі літератори, а також знавці і любителі літератури, зокрема Михайло Сич, Сергій Твардовський, Сергій Дунєв, Любов Годлевська, Світлана Павлова, Сергій Шип говорили про інтелектуалізм і професійність творчості Тетяни. В літературному небі Житомира, на загальну думку, спалахнула ще одна яскрава зірка.

Немає коментарів: