неділю, 30 серпня 2009 р.

Наталя Дудко: Юрко Іздрик представив присутнім молоде житомирське об'єднання "Неабищо" (Стронговський та Вероніка Кавун)

Юрко Іздрик представив присутнім молоде житомирське об'єднання "Неабищо" (Стронговський та Вероніка Кавун)

2004-05-12
Про нас і події навколо ...
1. РАТУША, число 39 (1149) -29 квітня — 6 травня 2004
«Кальварійці — кальвар'ятам»
На презентації "Четверга" у "Дзизі" кайфували всі: і організатори-кальварійці, й їхні прихильники-кальвар'яти
(саме так учасники львівської літературної студії "На горищі" нарекли колись тих, хто читає книжки "Кальварії").
Кальварійцям хотілося (й хочеться, безумовно) видавати, кальвар'ятам — читати. Двотомник «Четверга» (№19 і №20) з рекламними слоганами «без Дереша» (том 1) та «без Карпи» (том 2) став подарунком також Іздрику, у якого народився другий син. «Я недавно після пологів», — розпочав презентацію Іздрик. І зал вибухнув сміхом уперше. Хочеться вірити, що період післяпологового стресу буде продуктивним. «Якби я вмів так кайфувати від своїх творів, як Дереш, я був би Стівеном Кінгом... Я постараюся, старий», — сказав Іздрик після чергової, і аж ніяк не останньої, порції сміху, і це прозвучало як надія. Особливо в контексті останніх висловлювань автора "Воццека" про намагання насолоджуватися процесом писання, відклавши набік автотерапію.
На виставці Іздрика «Утилізація», що була тлом для презентації, був унікальний експонат; диплом «Победителю социалистического соревнования «Лучший по профессии» Издрыку Юрию Романовичу, лучшему инженеру І категории по итогам индивидуального социалистического соревнования по личным творческим планам в Калушском филиале ВНИИГза 1988 год». Особистих творчих планів інженерові Іздрику не бракує...
Юрко Іздрик представив присутнім молоде житомирське об'єднання "Неабищо" (Стронговський та Вероніка Кавун), а також киянина Анатолія Ульянова, який заанонсував свої плани.
Пружиною презентації, як ви вже здогадалися, мало що не тим неорганічним пропелером, невід'ємною частиною органіки Карлсона, був Дереш. Новий роман Любка «Архе» — наразі в «Четверзі».
Наталя Дудко

Джерело: http://www.calvaria.org/news.php?nid=71&PHPSESSID=pjfdhwpvyu

Немає коментарів: