неділю, 30 серпня 2009 р.

Сергій Роздум. Житомирянам презентували "Оксію", "Неабищо" і "Дулю з маком".

Житомирянам презентували "Оксію", "Неабищо" і "Дулю з маком". ФОТО 

 
Сьогодні в магазині „Книгоманія” відбулась презентація творчості трьох найбільших літературних об’єднань Житомирщини - літературного об’єднання «Оксія», «Неабищо» та літературного гуртка ім. Івана Драча "Дуля з маком". Культурно-мистецька кампанія «Антиокупант» цього дня вирішила «струсити пилюку» та надати можливість презентувати свою творчість всім глядачам, присутнім на заході. А серед гостей були як новачки в поезії, так і вже відомі на всю Україну літератори - в „Книгоманії” зібрався весь молодіжний літературний бомонд Житомира. 


Цей захід проходив в рамках святкування Дня Книги

Газета „20хвилин” поцікавилась враженнями від заходу у гостей і учасників акції. 
 Ілля Стронговський, гість заходу, відомий український поет, перекладач і літературний діяч

 - Цікаво було подивитись, в якому стані знаходиться сьогодні житомирська поезія. Добре, що минуло десять років і замість двох, в Житомирі з’явились три літературні об’єднання. Якийсь поступ явно є. Це позитив. І що головне, сьогодні всі три зібралися на одній сцені – це взагалі безпрецедентна подія для міста. Треба подякувати Славку і культурно-мистецькій кампанії „Антиокупант” за таку організацію. Добре, що нарешті з’явилась книгарня, де можливе проведення таких зустрічей. Для Житомира – це досить несподіваний крок. А стосовно самих текстів, то молоді, сподіваюсь, ще випишеться, а старші... Я навіть не знаю. Хотілось би виділити Марічку Розбицьку – вона виглядає сильніше і цікавіше за інших молодих, які читали. А решта – най ростуть всі квіти, як то кажуть.

 
Настя Соколова, поетеса і співзасновниця літературного гуртка ім.І.Драча "Дуля з маком"

- Можна сказати, що це перша „офіційна” поява нашого гуртка на публіці. І дуже приємно, що нас сюди запросили, що нас вже знають. Адже об’єднання існує не так давно. Сьогодні ми отримали гарну змогу ще раз себе презентувати перед житомирськими читачами. Сподіваюсь, вони залишаться задоволеними почутим і побаченим. Це класно.


 Олексій Хабаров, поет, член Молодіжної громадської організації "Оксія", вокаліст гурту „Арматура Джем”

 - З одного боку класно, що в Житомирі почали проводити подібне, що в людей є бажання і ентузіазм. І трохи сумно, що захід зібрав так мало глядачів і учасників. Хотілось би більшого – трошки активнішу публіку, активніших поетів. Але це все ще буде, головне – продовжувати щось робити в цьому напрямі.


Тетяна Шабодей, голова Молодіжної громадської організації „Мистецька гільдія „Неабищо”

- Класний, сучасний і молодіжний захід. Сподіваюсь, незабаром вони стануть звичними для Житомира і більш популярними серед молоді.
 

Олег Левченко, гість заходу, один з співзасновників Мистецької гільдії „Неабищо”
 - З часу створення організації я був готовий, що в один прекрасний день вона перестане існувати. Але час йшов, а вона продовжувала жити. І навіть коли я перестав ходити на засідання, були люди, які це все продовжували. І після мого головування змінилось вже два керівника. Тож „Неабищо” живе. Зараз на кожне засідання приходять по 15-20 чоловік. І це дуже добре, я вважаю.
 - Не шкодуєш, що залишив активне літературне життя і відійшов „в тінь”?
 - Ніколи не варто шкодувати про зроблене. Зараз я потроху пишу, в мене є певні літературні плани. Життя триває.

  
Простолюдин, головний редактор Інтернет-журналу Unreliz
 - Я багатьох поетів знаю, тому мені цікаво було поспілкуватись з ними, почути нові вірші і нових людей. Сподобалась домашня атмосфера, яка панувала в залі, всі поруч – і глядачі і читачі. Подібні заходи потрібно проводити в такому форматі, а не у філармоніях чи концертних залах. 
 

Вже завтра, о 18.00 в магазині „Книгоманія” на вас чекає виступ відомого молодого харківського поета-слемера Артема Полежаки. 

Житомир 2009-04-23

Джерело: Житомирянам презентували "Оксію", "Неабищо" і "Дулю з маком". ФОТО // http://zt.20minut.ua/news/148232

Немає коментарів: